>

Manakah Dodot ? Bunga ?





Assalammualaikum semua .. maaf laa.. inda rajin udah update blog ain ni .. busy .. sekarang udah jadi Ustazah .. Alhamdulillah .. jadi update pun tgk masa yang sesuai .. Apapun.. hari ain ada ceta mau kongsi .. tengok tajuk ain balik .. Faham inda ?? Kira kucing ain juga laa.. tapi inda membesar dgn ain .. macam ni ceritanya, ain tinggal sekarang tmpat maci .. jadi banyak kucing .. semua ada nama ..

  •              Dodot ( Bapa )
  •      Comot ( Mama)
  •      Ocu (Betina)
  •      Bara (Betina)
  •      Bere (Jantan)
  •      No name ( Nama dia jgn silap .. hehe )
  •      Kinchan or Ocan (Jantan)
  •      Labu (Jantan)
  •      Bunga (Betina)
  •    Kijang (Betina)
  •              Opah (Betina)
  •              Kodel ( Anak Ocu, dia ja cucu dodot n Comot) hehe.


Comel kan nama dorang suma ?? hehe.. best banyak kucing ..dorg ada kandang sendiri .. ni kucing tempat ain tinggal .. Kucing ain sikit jer .. mau tau juga namanya kucing kesayangan ain ..

  •       Putih ( Big Mommy) tapi dah xda .. saja masukkan nama dy,
  •   Kicil
  •       Hitam
  •       Putih ( Yang sekarang ) ganti putih ain yang dulu ..
  •        Bubuk (Jantan) Paling 'Gauk' , 'Rangka'     
  •    Pikachu
  •        Kuntut        
  •       Panjang




Okay cerita ain sekarang ni .. kucing pat ain tinggal sekarang .. Mau tak sepa yang hilang .. Dodot dan Bunga .. Pada mulanya, Bunga dulu .. ermm =( .. sedihlaa walaupun Bunga agak pendiam sedikit .. kembar Kijang .. Bunga berbulu tiga, ( merah,hitam dan kuning) sama dengan Kijang. Hilang dari radar ... Mcm MH370.. Bunga hilang 21.April.2014 .. erm .. rindu dengan dia .. tpi Bunga ni penakut sgt .. ingat lagi ain bila ain pegang dia.. ekor dia 'karau' .. ketawa ain .. Tapi yang jejak Bunga, Dodot .. kiranya dodot ni paling tua .. umur dia udah 7tahun .. warna macam garfield .. comel kan? dapat bayangkan inda ? erm walaupun dodot berkurap .. tapi tetap sayang dia .. dy manja dengan ain .. tuan punya ain panggail Musu .. kira mak cik ain laa.. Dodot punya keistimewaan ialah Romantic Eye, ain kalau tgk dia.. aduii lemah .. dodot kalau minta makanan , dodot gunakan mata dy .. Confirm ain bagi .. hehe.. tapi.. sekarang ndatau ke mana dia.. Ain rindu dengan dia .. erm .. Mana dodot sekarang dodot hilang 30.April.2014 rabu minggu ni ... walaupun dodot bukan kucing ain, tapi ain anggap dy kucing ain .. kalau ingat balik gelagat dodot .. erm .. mau teketawa, sedih nangis pn ada .. ain ni tak pengeli kucing yang berkurap .. ain suka baikki kucing .. C kecik ain pn berkurap .. tapi sekarang okay dah .. mau tau tips2 untuk hilangkan kurap kucing .. senang ja.. in shaa Allah mujarab ..

  •             Minyak Gamat
  •             Minyak ikan goreng .. maksudnya, minyak lepas kita goreng ikan tu 


Apa2pun, kita doakan dodot pulang yaa .. Amin .. Ain sayangkan kucing .. kita jgn jahat2 dengan kucing ea .. kalau kita x suka kucing sekalipn, jgnlah sampai x bg makan ..jgn sampai pukul kucing BERDOSA .. nanti lagi ain sambung cerita k .. tambah entry baru .. mudah2han Dodot n Bunga balik .. kalau masih hidup.. kalau tidak .. =( .. indapalaa.. bersangka baik saja kita.. Okay semua.. wasalam ..

  1. Gauk - Nakal
  2. Rangka -Kuat makan
  3. karau - contoh, ekor dia ke atas .. x bergerak .. 






Hak Milik Terpelihara ^_^ dijaga Milik Ain